Skip to main content

Tervetuloa uudelle Näkinsillalle 20.6. klo 15.00

Tiedote 14.6.2023

 

Uusi Näkinsilta 11.6.2023

Tule keskustelemaan kanssamme Kruunusiltojen työmaakuulumisista ja testaa samalla uutta Näkinsiltaa, joka avataan käyttäjille tiistaina 20. kesäkuuta klo 15.

Olemme tavattavissa Merihaan kannella, uuden Näkinsillan luona tiistaina 20.6. klo 15-16.30.

Väliaikaisen sillan purkaminen

Rakennustöiden ajan palvellut väliaikainen silta suljetaan 21.6. ja sen purkutyöt aloitetaan. Purkua tehdään myös yötyönä muutamana yönä heinäkuussa, jottei Sörnäisten rantatien liikenteelle aiheudu kohtuutonta haittaa. Työ ei ole erityisen kovaa melua aiheuttavaa.

Miksi Näkinsilta uusittiin?

Vanha Näkinsilta ei ollut vielä niin huonokuntoinen, että se olisi pitänyt siitä syystä purkaa. Uusimisen syy on se, että se oli liian matala, eivätkä erikoiskuljetukset mahtuneet kulkemaan sen ali. Sörnäisten rantatie muuttuu erikoiskuljetusreitiksi nyt, kun Hämeentie ei sitä enää ole, ja uuden Hakaniemensillan käyttöönotto tuo alueelle omat liikennejärjestelynsä tulevaisuudessa.

-Alue tulee muuttumaan kokonaan, eikä vanha Näkinsilta olisi enää sellaisenaan palvellut jalankulkijoita tai pyöräilijöitäkään, joten sen uusiminen oli tarpeen joka tapauksessa. Kaikki liikenteelliset muutokset alueella nivoutuvat tietysti myös Hakaniemensillan uusimiseen ja sen tuomiin muutoksiin, kertoo Kruunusillat-allianssin Sillat ja vesirakentaminen -osaprojektin päällikkö Eetu Hahtonen.

Uusi Näkinsilta on siis paitsi vanhaa modernimman näköinen, myös alituskorkeudeltaan korkeampi. Siltaan tulee myös vanhojen kulkureittien lisäksi liittymiä uuden asemakaavan myötä syntyneille uusille kerrostalotonteille.

Katusuunnitelma, Hakaniemenranta