Skip to main content

Kiinteistökehityshankkeen asukastilaisuus

Tiedote 9.9.2022 (päivitetty 16.9.2022)

Paikka: Paasitorni | Paasivuorenkatu 5 A
Päivä 26.9.2022
Aika 17.30 - 21.00

Helsingin Merihaan kiinteistökehityshankkeen asukastilaisuus järjestetään Paasitornissa 26.9.2022. Tilaisuus alkaa klo 17.30 ja päättyy viimeistään klo 21.00. Tilaisuudessa esitellään kiinteistökehityshankkeen luonnossuunnitelma, tutustutaan Merihaan alueen suunnitteluperiaatteisiin, maankäyttömaksujen perusteisiin, liikennesuunnitteluun, pelastustoimeen Merihaassa, kaupungin museon näkemyksiin sekä sopimusten uudistamiseen Merihaassa. Kuullaan eri edustajien vastauksia osanottajien esittämiin kysymyksiin.

Tilaisuudessa esitellään kiinteistökehityshankkeen luonnossuunnitelma, tutustutaan Merihaan alueen suunnitteluperiaatteisiin, maankäyttömaksujen perusteisiin, liikennesuunnitteluun, pelastustoimeen Merihaassa, kaupungin museon näkemyksiin sekä sopimusten uudistamiseen Merihaassa. Kuullaan eri edustajien vastauksia osanottajien esittämiin kysymyksiin.

Ennakkoon esitettävät kysymykset
Teillä on mahdollisuus esittää ennakkoon kysymyksiä liittyen eri esittäjien aihealueisiin. Pyydämme 23.9.2022 mennessä tällaiset kysymykset sähköpostiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tarjoilu
Tilaisuudessa ei ole tarjoilua. Kokouksen aikana on saatavilla vettä vesiautomaatista.


Tilaisuuden ohjeellinen aikataulu

Kello 17.30 – 17.35
Tilaisuuden avaussanat toimitusjohtaja Helena Salminen ja projektijohtaja Pekka Aalto

Kello 17.35 – 18.00
Erkko Aarti ja Jussi Eskelinen
Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy, Merihaan luonnossuunnittelusta vastanneet arkkitehdit.
Teemana mahdollisesti purettavien paikoitustalojen tilalle suunnitellut uudet rakennusmassat ja pysäköintiratkaisut.

Kello 18.00 – 18.20
Eila Lumme ja Selina Anttinen
YIT Suomi Oy ja Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy
Teemana Pallohallin tontin kehitys. Käydään läpi hankkeen tavoitteet ja suunnitelmat.

Kello 18.20 – 19.10
Irene Siljama, arkkitehti, keskustan asemakaavoitus
Taneli Nissinen, Helsingin kaupungin liikennesuunnittelu
Teemoina Merihaan suunnitteluperiaatteet ja yhteenvetoa Merihaan etnografisesta selvityksestä, sekä ympäröivien katujen ja Merihaan pysäköintiasiat. Esityksen jälkeen osanottajien kysymykset ja palautekeskustelut em. aihealueista.

Kello 19.10 – 19.30
Peter Haaparinne tai Arto Korkeila
Maanhankinta, Kaupunkiympäristö maankäyttö ja tontit
Teemana maankäyttösopimukset Merihaan kiinteistökehityshankkeessa, linjaukset perusteluineen. Esityksen jälkeen osanottajien kysymykset ja palautekeskustelu.

Kello 19.30 – 19.40 jaloittelutauko

Kello 19.40 – 20.00
Juha Vuorinen
Kulttuuriympäristö, Helsingin kaupungin museo
Teemana Helsingin kaupungin museon näkemyksiä Merihaan kiinteistökehityshankkeesta Esityksen jälkeen osanottajien kysymykset ja palautekeskustelu.

Kello 20.00 – 20.20
Markku Ahola
Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Teemana pelastuslaitoksen toiminta Merihaassa nyt ja tulevaisuudessa. Markku Ahola on tilaisuudessa vastaamassa pelastuslaitoksen puolesta erilaisiin näkemyksiin ja kysymyksiin.

Kello 20.20 – 20.40
Pauli Sortti
Asianajotoimisto Roihu Oy
Teemana sopimusten uudistaminen Merihaan ja sen osakasyhtiöiden kesken ja mahdollisen rakentamisen aiheuttaman haitan hallinta sopimuksin. Esityksen jälkeen osanottajien kysymykset ja palautekeskustelu.

Kello 20.40 – 21.00 avointa keskustelua aihealueista 21.00 Kiitos kaikille esiintyjille ja tilaisuuden päättäminen

Saapuminen Paasitorniin, Paasivuorenkatu 5 A
Suosittelemme saapumaan Paasitorniin julkisia kulkuvälineitä käyttäen. Hakaniemen kautta liikennöivät lukuisat bussi- ja raitiovaunulinjat sekä metro. Etäisyyttä Helsingin päärautatieasemalta on noin kilometri. Matka taittuu nopeasti myös kävellen tai polkupyörällä. Pyöriä varten Paasitornin Saariniemenkadun puoleiselta sivustalta löytyy pyöräparkki

Yksityisautoilijalle löytyy maksullisia pysäköintipaikkoja Paasitornin läheisyydestä. Jaffa Stationin (Arena Center Hakaniemi) pysäköintihallissa on mahdollisuus pysäköintiin

Liikuntarajoitteisten vieraiden käynti kokouskeskukseen tapahtuu pääsisäänkäynnin Paasivuorenkatu (5 A) ja hotelli Scandic Paasin (5 B) välistä sisäpihan kautta (automaattiovet)

Tiedote, Katusuunnitelma, Hakaniemenranta