Skip to main content

Hakaniemen kauppahallin perusparannus on edennyt sisustusvaiheeseen – remontti valmistuu keväällä 2022

Tiedote 14.4.2022

Hakaniemen kauppahallin väistötilana toimiva väliaikainen halli puretaan, kun vanhan hallin perusparannus valmistuu ja halli avataan kesällä 2022. Kaupunki hakee nyt ravintolayrittäjää täydellisen remontin kokevan Hakaniemen kauppahallin 2. kerrokseen.

Hakaniemen kauppahallin väistötilana toimiva väliaikainen halli puretaan, kun vanhan hallin perusparannus valmistuu ja halli avataan kesällä 2022. Kaupunki hakee nyt ravintolayrittäjää täydellisen remontin kokevan Hakaniemen kauppahallin 2. kerrokseen.

Hakaniemen kauppahallin perusparannus valmistuu keväällä 2022. Kauppahallin 1. kerroksessa on nyt siirrytty sisäsisustusvaiheeseen. Kakkoskerroksen alkuperäisten kauppahalliloosien konservointi on jo pitkällä, projektinjohtaja MikaKontkanen kertoo.

Kontkasen mukaan remontin lopullinen valmistumisajankohta riippuu huoltopihan ja sen pihakannen valmistumisesta. Aiemmin hallin edessä sijainnut huoltopiha siirretään remontin myötä maan alle. Huoltopihan kautta toimivat esimerkiksi hallin jätehuolto ja tavarantoimitus kauppiaille. Huoltopihan on oltava valmiina ennen kuin kauppahalli voidaan ottaa käyttöön.

Hakaniemen hallin peruskorjaus alkoi vuoden 2018 alussa, ja sen piti valmistua vuonna 2021. Aikataulu on hankkeen aikana muuttunut, kun hallin perusparannuksen urakaan on lisätty maanalainen huoltopiha hissikuiluineen sekä yhteys metroaseman lippuhalliin.

Kakkoskerroksen ravintolaan etsitään yrittäjää

Remontissa hallin välikatto puretaan ja torin puoleisia ikkunoita suurennetaan, jolloin hallin sisätiloista tulee aiempaa korkeammat, valoisammat ja avarammat. Kakkoskerroksessa sijainneet hallikauppiaiden sosiaalitilat siirretään kellaritiloihin, ja yläkertaan vapautuu tila uudelle ravintolalle. Ravintolaan haetaan nyt yrittäjää. Kaupunki etsii pitkäaikaista yhteistyökumppania.

Uusi ravintola voi myös laajentaa toimintaansa kauppahallin ensimmäiseen kerroksen yhteiselle asiakaspaikka-alueelle ja torin puoleiselle seinustalle rakennettavalle etelään suuntautuvalle terassille.

Ravintolayrittäjien tarjouksia odotetaan 17.5.2021 mennessä.

Väistötiloina toimiva halli puretaan

Kun Hakaniemen hallin remontti valmistuu, väistötiloina toimiva väliaikainen halli puretaan.  Hakaniemen torilla sijaitsevan väliaikaisen hallin rakennuslupa umpeutuu ensi vuonna, ja lisäksi tarvitaan tilaa torin kunnostamiselle ja torin alle rakennettavan pysäköintihallin portaikon, hissihallin ja ilmanvaihtokuilujen rakentamiselle, Hakaniemen alueen projektinjohtaja SirpaKallio Helsingin kaupungin aluerakentamisyksiköstä kertoo. Torin ulkotorimyynnille vapautuu lisää tilaa.

– Tällä hetkellä punnitaan vaihtoehtoja väliaikaisen hallin jatkokäytölle. Todennäköisesti se lähtee väistötiloiksi jonnekin muualle.

kuva: Laura Kuusinen/ Helsingin kaupunki

Hakaniemen kauppahallin toimijat

  • Hakaniemen kauppahallin omistaa Helsingin kaupunki.
  • Hallikauppaa organisoi Tukkutori-yksikkö.
  • Peruskorjaushankkeen ja väistötilan suunnittelusta vastaa kaupunkiympäristön rakennuttaminen yhteistyössä tukkutorin kanssa.
  • Hallissa toimii noin 140 yritystä. Yrityksiä edustaa kauppiasyhdistys.

Hakaniemen kauppahalli

Uutta Helsinkiä Hakaniemi

Lisätiedot tarjouksien tekijöille