Skip to main content

Väylämuutos Kruunuvuorenselällä

Tiedote 11.1.2022 | Kruunusillat

Kulosaareen ja Herttoniemen rantaan johtava 6,9 m väylä (4860: Herttoniemen 9,5/6,9 m väylä) suljetaan toistaiseksi. Uusi kulkuyhteys siirtyy Kruunuvuorenselällä länteen päin, Nimismies-luodon länsipuolelle.

Siirron syynä on Korkeasaaresta Kruunuvuorenrantaan kulkevan, 1 200 metriä pitkän, Kruunuvuorensillan rakentaminen. Rakentamista varten tehdään työmaasilta Kruunuvuorenrannan ja Nimismies-luodon välille ja tämä estää liikenteen alueella rakennustyön ajan vuosina 2022–2025.      

Rakennustyön ajaksi järjestetään kulkumahdollisuus Nimismiehen länsipuolelle Palosaaren suunnasta rakennettavaan toisen työmaasiltaan. Aukon leveys on noin 30 metriä ja alikulkukorkeus on rajoittamaton loppukesään 2023 saakka.

Syksystä 2023 syksyyn 2025 eli siihen saakka kunnes lopullinen väylä avataan, sillan alikulkukorkeus on 18 metriä eli kolme metriä korkeampi kuin aiemmin ilmoitimme. Tilapäisen kulkuaukon mitat on merkitty työsiltaan. Kulkuaukon kulkusyvyys on vähintään 4 metriä.

Tilapäinen väylä on yksityisväylä, jolla liikkuminen tapahtuu veneilijän omalla vastuulla. 

Väylä merkitään sinivalkoisin yksityisväyläviitoin. Viitoissa on kardinaalitunnukset ja viitat asetetaan helpommin havaittaviksi viittaporteiksi. Viitat asennetaan keväällä jäätilanteen salliessa.

Lopullinen väylä avataan Emäntä-luodon itäpuolelle syksyllä 2025 ja sen alikulkukorkeus tulee olemaan 20 m.

Työmaan lähellä on syytä noudattaa suurta varovaisuutta, niin oman kuin työmaan turvallisuuden takia. 

Lue myös aikaisempi artikkeli toisesta väylämuutoksesta Korkesaaren ja Kalasataman Sompasaaren välissä.

Julkinen liikenne, Liikennejärjestelyt, Katusuunnitelma, Hakaniemenranta