Skip to main content

Liikennejärjestelyjä Koirasaarentiellä 8.8. alkaen

Tiedote 3.8.2022

Karttakuvan Koirasaarentien bussipysäkki- ja kadunvarsipysäköintimuutoksista.

Kruunusillat-raitiotien rakentaminen alkaa Koirasaarentiellä välillä Saaristolaivastonkatu-Haakoninlahdenkatu 8.8.2022.

Työmaa aiheuttaa muutoksia pysäköintiin ja liikkumiseen. Ensimmäiset merkittävät liikennejärjestelyt ovat seuraavanlaisia:

  • Bussipysäkki Haakoninlahdenkatu H4697 siirtyy itään päin 8.8., Koirasaarentien ja Haakoninlahdenkadun risteyksen toiselle puolelle.
  • Kadunvarsipysäköinti poistuu Koirasaarentieltä väliltä Saaristolaivastonkatu-Haakoninlahdenkatu 8.8., kadun molemmilta reunoilta. Lisäksi pysäköinti poistuu siirtyvän bussipysäkin uuden paikan kohdalta eli Koirasaarentien eteläreunalta väliltä Haakoninlahdenkatu-Stansvikintie. Huomioithan, että pysäköinti päättyy jo vuorokauden vaihtuessa eli klo 00.00 sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Siirtokehotusten vastaisesti pysäköidyt autot hinataan pois 8.8.

Luvassa on myös pienempiä, useammin muuttuvia liikennejärjestelyjä:

  • Bussipysäkki Haakoninlahdenkatu H4695 tulee siirtymään rakennustyövaiheiden mukaan, mutta alkuperäisen paikkansa lähellä – keskikaistalta sivukaistalle ja toisinpäin.
  • Moottoriajoneuvoliikenteen, jalankulun ja pyöräliikenteen reitteihin ei ole tällä hetkellä luvassa suuria muutoksia. Moottoriajoneuvoliikennettä ohjataan työvaiheiden mukaan keskikaistalla ja/tai sivukaistoilla. Haakoninlahdenkadun ja Koirasaarentien risteys on ajoittain liikenneympyrä, ajoittain T-risteys. Jalankulku ja pyörätie säilyvät vähintään yhdellä puolella katua.

Reitit opastetaan aina kaduilla. Kruunuvuorenrannan tämänhetkiset liikennejärjestelyt ovat lisäksi näkyvissä tämän sivun lopussa: Linkki liikennejärjestelykarttaan

Kruunusillat